ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă americanii credeau că Agenția Națională de Securitate (NSA) le spionează doar e-mail-urile, cărțile de credit și serviciile de internet s-au înșelat. Potrivit ziarului New York Times, guvernul SUA ar controla anual și aproximativ 50.000 de plicuri trimise prin serviciul normal de poștă.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Usps, serviciul de poștă din Statele Unite, confirmând că a aprobat aproximativ 50.000 de cereri de monitorizare secretă a unor scrisori și pachete expediate pe teritoriul american. Lucru care demonstrează, încă o dată, că programul de supraveghere al SUA este mult mai vast decât și-ar imagina cineva.

Agenția Națională de Securitate a fost dată în judecată de mai multe orgaizații din SUA, care au cerut judecătorului federal să impună oprirea imediată a „spionajului electronic neconstituțional" prin programul PRISM, dezvăluit de către fostul anagajat NSA, Edward Snowden în vara lui 2013.

The Washington Post şi The Guardian au dezvăluit, pe baza informațiilor date de Snowden, existenţa a două programe secrete NSA. Unul viza "recoltarea" începând din 2006 a datelor apelurilor telefonice în Statele Unite de către operatorul Verizon şi, se pare, şi de către alţi operatori, iar un altul se referea la spionajul elctronic.