ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creativitatea inventatorilor români a primit o nouă recunoaştere la nivel internaţional, fiind premiată cu trei medalii de aur, trei de argint şi trei premii speciale în cadrul celei mai mari expoziţii de inventică din Thailanda - Thailand Inventors’ Day 2015, desfăşurat în perioada 2-5 februarie la Bangkok.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

Echipa Forumului Inventatorilor Români (FIR) - partenerul Centrului de Informare Europe Direct Iaşi - a fost unica asociaţie de profil din ţară şi din Europa care a participat la evenimentul ce a reunit peste 800 de invenţii din 17 state de la Bangkok, în cadrul Thailand Inventors’ Day 2015, desfăşurat în perioada 2-5 februarie.

Evenimentul este organizat de National Research Council of Thailand, organizaţie guvernamentală aflată direct sub Primul Ministru, ce coordonează dezvoltarea cercetării din Thailanda.

Forumul Inventatorilor Romani a expus invenţii ale inventatorilor de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi respectiv Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, informează Ziarul de Iaşi.

Toate cele şase invenţii româneşti au fost premiate, trei au primit medalia de aur, trei medalia de argint, iar Poligraful a primit premiul Special (al doilea ca valoare a evenimentului).

Lista invenţiilor:

1. Procedeu de potabilizare a apei – medalia de argint

2. Poligraf cu sistem integrat – medalia de aur + Premiul Special

3. Noi procedee de fosfatare chimică – medalia de argint

4. Halocamera artificială – medalia de aur + Premiul International Intelectual Propriety Network Forum

5. Dispozitiv de administrare a substanţelor fitosanitare – medalia de aur

6. Beton ecologic – medalia de Argint + Premiul Internaţional Intelectual Propriety Network Forum