ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locuitorii din staţiunea Băile Felix vor fi chemaţi la referendum, pentru a spune dacă sunt de acord cu exploatarea gazelor de şist.

Asta după ce Primăria a câştigat în instanţă lupta cu Prefectura Bihor, care a contestat decizia administraţiei locale de a organiza o consultare populară.

Războiul este însă departe de final, deoarece judecătorii au dat dreptate doar pe jumătate Primăriei. Instanţa a considerat că edilii nu pot interzice exploatarea gazelor.

La începutul anului, Prefectura Bihor a atacat în contencios administrativ decizia Primăriei din comuna Sânmartin de organizare a unui referendum privind exploatarea gazelor de şist în zona Băilor Felix.

Judecătorii Tribunalului Bihor au decis că administraţia locală are dreptul să îşi consulte locuitorii în orice problemă.

"Ne mulţumeşte pentru că ne-a dat voie privind organizarea unui referendum. Dacă va fi sentinţă irevocabilă, atunci consiliul local va putea hotărî realizarea referendumului"

, spune Lucian Popuş, primarul comunei Sânmartin.

"Să ţii în continuare de organizarea unui referendum doar ca să cheltui banii comunităţii - mi se pare o acţiune pur electorală şi demagogică"

, este de părere Claudiu Pop, prefectul de Bihor.