ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, a declarat marţi că e "foarte îngrijorat" în ceea ce priveşte situaţia umanitară din Coreea de Nord  şi "profund afectat de descoperirile" comisiei mandatate de Naţiunile Unite.

Purtătorul de cuvânt al secretarului general al Naţiunilor Unite a anunţat într-un comunicat că "Secretarul general este foarte îngrijorat în legătură cu situaţia umanitară (...) din Coreea de Nord", adăugând că "El este profund afectat de descoperirile Comisiei de anchetă despre situaţia drepturilor omului în această ţară".

Comisia, formată din trei jurişti, a publicat luni un raport acuzator la adresa regimului nord-coreean, învinuindu-l de crime împotriva umanităţii şi cerând comunităţii internaţionale  să acţioneze pentru ca oficialii acestuia să fie traşi la răspundere.

În comunicat se mai menţionează că "Secretarul general speră că acest raport va permite înregistrarea unor progrese în cunoaşterea la nivel internaţional a gravelor încălcări ale acestor valori (drepturile omului) în Coreea de Nord", purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU subliniind că "El (Ban Ki-moon) cere autorităţilor nord-coreene să colaboreze cu comunitatea internaţională pentru a ameliora situaţia drepturilor omului şi condiţiile de viaţă ale poporului său".