ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bănățenii sunt amenințați cu un pericol și mai mare decât gazele de șist, anunță www.exclusivTM.ro. Informații care circulă prin cercurile de ecologiști anunță că gigantul petrolier rusesc Gazprom intenționează să investească sute de milioane de euro în județul Timiș, pentru ridicarea unui depozit petrolier în comuna Banloc, cunoscută ca fiind cea mai vulnerabilă localitate din vestul României, în fața cutremurelor.

Mai mult decât atât, localitatea Banloc se află într-un sit ecologic, Natura 2000. Nicăieri în Europa, nu a fost ridicat, de către o companie petrolieră, un asemenea depozit într-o astfel de zonă.
Redacția bănățeană a contactat reprezentanții Gazprom, prin subsidiarul NIS Serbia, pentru a solicita un punct de vedere. Răspunsul companiei nu a infirmat suspiciunile ecologiștilor:

”În momentul de față, avem în intenție să dezvoltăm o serie de obiective logistice pe teritoriul României. Deocamdată este prematur să vorbim despre ceva concret. Suntem în curs de evaluare a mai multor variante posibile de amplasare, printre care și judeţul Timiș”, răspunde Florența Ghiță – reprezentantul în România al NIS Serbia și Gazprom.

Dacă, într-adevăr, compania petrolieră își va duce mai departe planurile de dezvoltare în Banat, organizațiile care luptă pentru protejarea mediului „vor lua foc”.