ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul viruşilor “financiari” a cunoscut un adevărat boom în ultimul an, o creştere de 337% faţă de 2012, potrivit unui raport al companiei de securitate informatică Symantec.

Anul trecut au fost atacate instituţii din 88 de ţări, dintre care 1.400 de instituţii financiare, prin intermediul unor troieni financiari. Băncile din top 15 au fost atacate folosind cel puţin 50% dintre troienii financiari existenţi. Instituţiile către care au fost ţintite majoritatea atacurilor sunt din SUA, iar în cazul lor, s-a identificat folosirea a 71,5% dintre toţi troienii analizaţi de Symantec. Mai mult, se remarcă o expansiune continuă a atacurilor şi asupra instituţiilor din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

În primele nouă luni din 2013, cele mai multe infectări de acest tip – peste un milion – s-au înregistrat în SUA. Pe următoarele locuri s-au situat Japonia – 206.000, Marea Britanie – 178.000 şi Canada – 118.000.
Cei mai folosiţi troieni în 2013 au fost Zbot + Gameover, care a compromis peste două milioane de computere, Cridex – 125.000 de computere, şi Shylock – 33.000, doar în primele nouă luni.

Devin tot mai interesante ţările cunoscute pentru numărul mare de cetăţeni bogaţi, precum Arabia Saudită şi, de asemenea, sunt vizate mai ales serviciile de transfer de bani unde se regăsesc cele mai multe tranzacţii cu valori mari, se mai arată în raportul Symantec.