ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vrea ca medicii rezidenţi să aibă salarii similare cu cel pe care îl primeşte el în calitate de demnitar.

[p] NU hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau - Cărţile pe care le cauţi

Bănicoiu susţine că veniturile medicilor vor creşte dacă Parlamentul va adopta o lege în acest sens, în caz contrar existând pericolul real ca şi doctorii rămaşi în tară să ia drumul străinătăţii.

"Dacă nu trecem această lege, nu o să mai avem medici în România. Ar putea trece până la 1 iunie, cel târziu. Asta înseamnă că medicul va avea posibilitatea să aibă și consultații private, după orele de program și după ce-mi asigură garda în sistemul public. În momentul ăla, consultații private înseamnă venit suplimentar.

Veniturile și ale medicului rezident și ale asistentei și infirmierei, până la chirurgul de mare performanță, trebuie să fie comparabile cu veniturile Europei. Cât ar trebui să câştige un medic rezident astăzi în România? Undeva cât e salariul meu ca ministru, undeva la 50 de milioane", a spus Bănicioiu la ProTV.