Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vrea ca medicii rezidenţi să aibă salarii similare cu cel pe care îl primeşte el în calitate de demnitar.

[p] NU hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau - Cărţile pe care le cauţi

Bănicoiu susţine că veniturile medicilor vor creşte dacă Parlamentul va adopta o lege în acest sens, în caz contrar existând pericolul real ca şi doctorii rămaşi în tară să ia drumul străinătăţii.

"Dacă nu trecem această lege, nu o să mai avem medici în România. Ar putea trece până la 1 iunie, cel târziu. Asta înseamnă că medicul va avea posibilitatea să aibă și consultații private, după orele de program și după ce-mi asigură garda în sistemul public. În momentul ăla, consultații private înseamnă venit suplimentar.

Veniturile și ale medicului rezident și ale asistentei și infirmierei, până la chirurgul de mare performanță, trebuie să fie comparabile cu veniturile Europei. Cât ar trebui să câştige un medic rezident astăzi în România? Undeva cât e salariul meu ca ministru, undeva la 50 de milioane", a spus Bănicioiu la ProTV.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews