ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele american Barack Obama a promulgat, joi dimineaţa, legea ce ridică plafonul datoriei publice şi înlătură, cel puţin pentru câteva luni, riscul intrării Statelor Unite în incapacitate de plată, punând punct deocamdată incertitudinii de pe pieţe şi bătăliei politice dintre democraţi şi republicani pe tema bugetului.

Senatul şi Camera Reprezentanților au adoptat, miercuri seara, cu o largă majoritate, acest compromis între democraţi şi republicani, în lipsa căruia Trezoreria ar fi intrat în incapacitate de plată. Legea prevede ridicarea plafonului datoriei publice până pe 7 februarie, finanţarea agenţiilor federale până pe 15 ianuarie şi constituirea unei comisii în vederea negocierii bugetului pe anul viitor. Se presupune că, până la această dată, administraţia Obama şi opoziţia republicană din Congres vor continua discuţiile asupra parametrilor bugetului pentru anul fiscal 2014, care a început în SUA la 1 octombrie.