ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Navy Seals, unitatea de elită a Marinei militare americane, a lansat un avertisment la adresa soldaților care încalcă tradiția păstrării secretelor acestei forțe prin publicarea de memorii sau prin declarații pentru presă, informează AFP. Avertismentul vine în contextul în care presa americană a scris că unul dintre membrii Navy Seals, despre care se spune că ar fi cel care l-a ucis pe Osama ben Laden în 2011, va face în curând dezvăluiri despre această operațiune.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Luarea de poziție a șefului Navy Seals, Brian Losey, survine la câteva zile după ce canalul de televiziune american Fox News a anunțat că va difuza pe 11 și 12 noiembrie un documentar despre un membru al Navy Seals care afirmă că este cel care l-a ucis pe fostul lider al rețelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden, într-o acțiune desfășurată la Abbottabad (Pakistan) pe 2 mai 2011, transmite Agerpres.

Contraamiralul Brian Losey, șeful Comandamentului operațiunilor speciale ale Marinei, i-a criticat într-o scrisoare pe militarii care caută să devină celebri sau bogați făcând publice elemente ale misiunilor secrete ale Navy Seals.

O dispoziție esențială a codului nostru de conduită este 'Nu voi face publică natura activității mele și nu voi căuta să obțin recunoaștere pentru acțiunile mele'. Nu vom tolera nerespectarea deliberată și egoistă a valorilor noastre fundamentale în schimbul notorietății și al câștigului financiar'', au declarat în scrisoare contraamiralul Losey și adjunctul său, Michael Magaraci.

Ei i-au amenințat cu ”consecințe juridice” pe cei din Navy Seals care ''încalcă deliberat legea'' făcând publice informații confidențiale.

Canalul Fox News a anunțat că nu intenționează să anuleze difuzarea documentarului său, intitulat 'Bărbatul care l-a ucis pe Osama ben Laden'.

Pentagonul a declarat că nu poate confirma dacă militarul ce apare în documentar este cel care l-a împușcat mortal pe Ben Laden în operațiunea de la Abbottabad.