ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soldatul de elită al Navy Seals care l-a ucis pe Osama bin Laden în 2011 îşi va dezvălui identitatea într-un documentar ce urmează să fie difuzat de postul de televiziune american Fox News.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Documentarul se numește "Bărbatul care l-a ucis pe Osama bin Laden" și va fi difuzat în două părţi, la 11 şi 12 noiembrie.

Membrul Navy Seals va da detalii, în special, despre "ultimele momente ale şefului terorist şi tot ce s-a întâmplat atunci când acesta îşi dădea ultima suflare", a anunţat postul de televiziune într-un comunicat, notează Mediafax.

Raidul american care a condus la moartea şefului reţelei teroriste Al-Qaida a avut loc la Abbottabad, în Pakistan, în mai 2011.

Controversele legate de moartea, mai mult decât suspectă, a membrilor unității de elită Navy Seal continuă și azi.

Din așa numita „Team Six", unitatea secretă de luptă care a pătruns în complexul de la Abbottabad, Pakistan, unde se ascundea liderul Al-Qaida, nu a rămas mai nimic. Practic, dintre cei 25 de „super militari„ americani, în viață au mai rămas doar doi. Moartea celor 23 de membri ai „Team 6" rămâne nu doar un mister, ci și un subiect de anchetă, care s-a aflat atenția unor comisii speciale ale Congresului american.

Într-o lovitură fără precedent pentru forțele internaționale din Afganistan, în special pentru americani, un elicopter în care se aflau 22 dintre membrii „Team Six", plus alți 8 militari americani, au pierit carbonizați, după ce elicopterul în care se aflau a fost doborât de o rachetă a talibanilor. În circumstanțe la fel de misterioase a murit in 2012 al 23-lea militar american din echipa care l-a lichidat pe Osama.

Brett D. Shadle s-a prăbușit cu parașuta în deșertul Arizona, după ce s-ar fi ciocnit cu un camarad. Cei doi făceau exerciții în lansări, la altitudine joasă. Shadle a fost declarat mort la spital, iar colegul său a supraviețuit.