ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, marți seară, în emisiunea ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV, că, în urma episodul în care Elena Udrea și Alina Bica au fost filate la Paris, a vrut să-l demită pe Florian Coldea de la SRI.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

“Am avut decretul scris, doar că nu l-am semnat, dar am primit un alt raport al serviciului în două săptămâni care îmi arăta o altă realitate decât cea intuită inițial. El a fost scris și eu am spus vreau un raport. Dacă raportul îmi confirma presupunerea că sunt servicii românești aș fi semnat decretul, era evident că era un joc politic”, a declarat Băsescu, care a precizat că raportul este strict secret.

Întrebat dacă e posibil ca filajul Elenei Udrea și Alinăi Bica să fi fost unul particular. Băsescu a precizat:
"Nu a spus nimeni neapărat că a fost o agenție particulară, că a fost o agenție de stat, v-am spus doar ca a fost un raport."

Băsescu o apără pe Udrea: Nu minte, dar se poate înşela


• Greu de spus dacă ce i se întâmplă doamnei Udrea e de la servicii. Eu n-o s-o contrazic. Eu am încredere în femeia asta că nu a furat bani în Gala Bute. E ridicol să spui asta. Eu nu am citit jurnalul, dar Elena Udrea a spus ce ştie şi ce crede. Este un om care nu minte. Nu exclud posibilitatea de a se înşela. Eu însumi am avut o analiză de la pupitrul Cotroceniului, apoi m-am contrazis.

• Elena Udrea nu m-a consultat când a intrat în campanie. Femeia asta e o femeie extrem de puternică şi cu convingeri extrem de puternice. E pe cont propriu, în schimb are o loialitate formidabilă în relaţia cu mine.

• Nu o consideraţi un copil pe care îl duci de mână. Sunt unul dintre cei care vorbeşte cu ea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, la ea acasă (în arest la domiciliu), am nimerit când erau avocaţii, asta e. Nu are interdicţie să se întâlnească cu mine. Încerc să o conving că n-am abandonat-o. Vorbim la telefon şi am vizitat-o şi la domiciliu.

• Mâine se judecă arestarea. Nu vreau să fac nici un comentariu. Ştiu de la doamna Udrea foarte multe informări pe care le primea ca beneficiar legal de care a ţinut cont. A dat afară un secretar de stat dubios. A cerut subordonaţilor să înceteze orice relaţii cu o firmă despre care a primit informaţii.

Serviciile au evitat ca Legile Big Brother să ajungă în CSAT


”Pachetul Big Brother, s-a ales o modalitate de promovare la cartelele pre-pay și stocarea datelor care să nu le facă avizabile de CSAT. Peste noapte s-a umflat capul unor parlamentari să facă legi. Prin acest tertip legal serviciile au evitat să ajungă în CSAT și  legea cartelelor pre-pay și stocarea datelor”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Întrebat dacă Serviciile i-au pus pe parlamentari să faca legile, Băsescu a răspuns: „Categoric da”.

”Nu mi-a plăcut deloc. E clar că instituțiile și-au căutat soluțiile viitorului. Astfel de legi nu ar fi trecut niciodată prin CSAT fără control judecătoresc".

Hellvig l-a trădat pe Antonescu, îl va trăda şi pe Iohannis


“Nu m-am uitat azi la televizor, nu îmi poate produce surprize prin ce spune (n.r. Eduard Hellvig). A fost surpriza nominalizării. Practic nu îl cunosc. Pentru mine un om care a început în politică ducând geanta lui Voiculescu, trădându-l pe Antonescu, mâine îl va trăda și pe Iohannis dacă îi va fi mai bine. Pentru mine a fost un șoc anunțarea axei noi București - Berlin – Washington”, a declarat Traian Băsescu.