ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Traian Băsescu a declarat că îşi doreşte ca în anul 2014 să fie cel în care să putem afirma că Moldova este pamânt românesc, că nu s-a născut odată cu pactul Ribentropp - Molotov.

"Mi-aş dori ca nu numai câţiva politicieni, dar şi românii să se gândească la relaţia noastră viitoare cu Moldova”, a spus preşedintele Traian Băsescu de la Predeal, acolo unde a petrecut Revelionul.

El a continuat spunând că şi-ar dori ca 2014 să fie "anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov această ţară, ci are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român".

În ultima perioadă, Băsescu a lansat o adevarată ofensivă spre Republica Moldova, vorbind tot mai des şi tot mai apăsat despre o posibilă Unire cu România.