ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, pe pagina personală de Facebook, că va continua să se exprime legat de justiție, pentru că nu dorește ca justiția de azi să se considere a fi ceea ce a contruit el în zece ani.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

"Nu vă faceţi iluzii, voi continua să mă exprim legat de justiţie. Am investit prea mult şi am plătit prea scump individual şi politic în cei zece ani, pentru ca astăzi să tac cînd este vorba de justiţie", a scris Băsescu pe facebook.

Băsescu a motivat decizia sa prin faptul că nu dorește că justiția care s-a deformat în ultimele luni " prin nerespectarea drepturilor omului", să se considere că ar fi ceea ce a construit fostul președinte în cei zece ani de mandat.
El acuză justiția că se ocupă cu "spectacole televizate umilitoare pentru suspecţi şi inculpaţi", dând dovadă de lipsă de respect pentru demnitatea și libertatea oamenilor, precum și pentru dreptul la apărare.

"Ce şanse mai are un inculpat în faţa judecătorului dacă el este pe <aceeaşi baricadă cu procurorul>? De ce nu lăsăm atunci să fie condamnat direct de procuror dacă tot ne aflăm pe aceleaşi baricade? De ce ne mai trebuie judecători dacă ei nu vor sau nu pot să fie aceia care să pondereze excesele procurorilor atunci cînd acestea există? La ce mai avem nevoie de judecător de drepturi şi libertăţi?", se întreabă fostul președinte pe site-ul de socializare, adăugând că justiția nu poate fi viabilă atâta timp cât "procurorii şi judecătorii se află pe <aceleaşi baricade>, (...) încălcând drepturile fundamentale ale omului".

Potrivit lui Băsescu, problemele se pot regla doar cu ajutorul CSM-ului.

"Vă asigur că în justiţie sunt încă multe de făcut şi acest adevăr nu poate fi acoperit cu spectacole televizate sau cu brutalitatea încălcării drepturilor", a concluzionat Băsescu.