ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În preambulul vizitei pe care o va efectua în următoarele zile în Israel, preşedintele Traian Băsescu a acordat un interviu postului de radio Kol Israel. Între altele, Băsescu a declarat că românii nu sunt antisemiţi, dar nu vor “să înţeleagă şi să recunoască existenţa Holocaustului pe teritoriul României”.

De asemenea, Băsescu a ţinut să arate că în România nu există un antisemitism de masă, ci doar declaraţii sporadice, uneori chiar ale unor oameni politici, dându-l ca exemplu pe ministrul Dan Şova...

"Sunt, însă, declaraţii sporadice, uneori chiar ale unor oameni politici, şi ne amintim cazul ministrului Şova, care creează o impresie care nu reflectă realitatea. Românii, v-o pot spune cu certitudine, nu sunt antisemiţi, dar avem de lucru pentru a-i face să înţeleagă şi să recunoască existenţa Holocaustului pe teritoriul României", a spus şeful statului la Kol Israel, citat de Mediafax.ro.

(foto wikipedia)