ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Traian Băsescu a apărat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, pus la zid după tragedia din Apuseni.

Băsescu spune ca STS a făcut tot ce prevede legea pentru a localiza epava avionului prăbuşit în munţii Apuseni în urmă cu două săptămâni.

"E o minciună că STS trebuia să localizeze avionul. STS nu are echipamente şi dreptul legal să facă mai mult decât a făcut. Când apelul la 112 se face de pe un telefon mobil, STS primeşte indicatorul de celulă. Ceea ce STS primeşte şi transmite imediat către structuri este un spaţiu de identificare pe telefonie mobilă. Coordonatele foarte apropiate ar fi trebuit furnizate de centrul de la Moscova. Apelul nu a fost lansat de la bordul aeronavei prăbuşite.

În aceste zile am asistat la o minciună publică lansată de politicieni de natură să discrediteze o instituţie care şi-a făcut datoria. Nu pot intra în jocul politicienilor. Ceea ce s-a spus public este o minciună. Operatorii de telefonie nu au dreptul să facă localizări la o dimensiune mai mică decât sectorul dat de antena în raza căreia s-a produs accidentul. Oricât mi-ar plăcea să dau o soluţie radicală, nu pot fi necinstit. STS nu putea da mai multe informaţii"
, a explicat Băsescu.

Băsescu aruncă responsabilitatea accidentului din Apuseni în cârca Guvernului

Premierul Victor Ponta a solicitat o şedinţă de urgenţă a CSAT în care să se ia în discuţie demiterea şefului STS.

Potrivit lui Ponta, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este principalul responsabil pentru întârzierea operaţiunii de salvare din Apuseni.