ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, duminică, despre accidentul de avion din munţii Apuseni. Şeful statului a aruncat responsabilitatea operaţiunilor de salvare parţial eşuate în cârca Guvernului.

Băsescu spune că operaţiunile de salvare n-au fost coordonate de la centru şi din acest motiv epava avionului a fost găsită atât de târziu.

"După accidentul din Apuseni, s-a creat în mod nedrept impresia că statul nu e capabil să acţioneze în situaţii de urgenţă. Atunci când atribuţiile au reclamat, eu am coordonat. Ne-am atins obiectivele. Statul are capacitate să intervină în situaţii dificilă. Ce a deosebit acţiunile de securitate de acţiunile de salvare a fost coordonare şi necoordonare. Acţiunea din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglemetările în vigoare. A fost un eşec.

Lipsa de coordonare nu necesită schimbarea regulamentelor. Am atenţionat în CSAT pentru că dacă de dragul de a arătat populaţiei că facem ceva deteriorăm un sistem care ar fi funcţionat nu vom culege decât rezultate negative. A fost o hărmălaie, din acest motiv acei oameni nu au fost ajutaţi. Dacă s-ar fi lucrat instituţional şi la MAI s-ar fi constituit comandamentul, când pui la un loc informaţiile de la STS, SRI, alt operator decât cel care a furnizat prima informaţie, de la aviaţia militară şi de la ROMATSA cu certitudine localizarea s-ar fi făcut. Comandamentele cerute de lege nu s-au constituit nici la Ministerul Transporturilor, nici la MAI. Dacă la mine în birou pun la un loc informaţiile, s-ar face localizarea", a spus Băsescu.

Duminică a avut loc o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării la solicitarea premierului Victor Ponta.

Acesta îşi doreşte demiterea şefului STS, pe care îl acuză că nu a localizat aşa cum trebuia epava aparatului de zbor.