ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Traian Băsescu cere demisia ministrului de externe, Titus Corlățean, pe motivul dezinformării cu privire la legalitatea organizării de noi secții de votare în diaspora.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Administrația Prezidențială a înaintat un comunicat în care este specificat că "Preşedintele Traian Băsescu a luat notă de dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlăţean, a lansat-o în spaţiul public prin declaraţia de presă de vineri, 7 noiembrie a.c., în care a afirmat că legal nu poate mări numărul de secţii de votare din străinătate, deşi BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotărârea nr. 4H/4.11.2014 publicată ca atare în Monitorul Oficial…în condiţiile în care ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean a dezinformat într-o declaraţie de presă, dorind în acest fel să împiedice dreptul constituţional al cetăţenilor români din străinătate de a vota, preşedintele Traian Băsescu consideră că se impune demiterea imediată a acestuia".

În comunicat este menționat și faptul că "De asemenea, preşedintele Traian Băsescu consideră necesar luarea măsurilor care se impun pentru ca toţi românii aflaţi în străinătate să poată vota”.

Nu este prima oară când Băsescu cere demisia acestui ministru. Gestul a mai fost repetat pe 2 noiembrie, când șeful statului a cerut demisia miniştrilor Corlăţean şi Stanoevici, din cauza problemelor din organizarea alegerilor în secţiile de votare din diaspora.

Citește AICI ce a spus Titus Corlățean despre suplimentarea secțiilor de votare din diaspora: Iohannis A CERUT mai multe secții de votare în DIASPORA: „Guvernul A MINȚIT”