ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a scris un mesaj pe facebook în care afirmă că actualul șef al statului și premierul Ponta sunt "nesăbuiți".

Băsescu face aceste critici în contextul discuției despre ridicarea unei moschei la București, cu care atât premierul cât și președintele s-au declarat de acord.

"Doi nesăbuiţi din fruntea statului român vor ca, la Bucureşti, să se construiască cea mai mare moschee din Europa, pe lîngă care să funcţioneze o universitate cu 6.000 de studenţi selectaţi de prin toată lumea arabă.
Probabil nu reuşiţi să vă imaginaţi o staţie de metrou din Bucureşti în care, la ore de vîrf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah. Sau poate inteligenţa nu va ajută să vă imaginaţi tineri romîni eşuaţi în viaţă convertiţi la islamism şi trimişi în tabere de instruire prin Siria, Irak sau Afganistan şi reveniţi în Europa pentru a ne aduce binefacerile Statului Islamic", a scris Băsescu.

Fostul președinte i-a recomandat muftiului comunității musulmane din România să aibă "ciocul mic". Tatăl și bunicul muftiului comunității musulmane din România declarase că Băsescu se folosește de religie pentru a declanșa un conflict politic. Acesta a mai spus că atât tatăl, cât și bunicul său au luptat în cele două războaie mondiale pentru România.

"Muftiule, am o sugestie si pentru tine: ciocul mic, pentru că aici nu este vorba despre minorităţi. Ştii cumva de visul teroriştilor de la Statul Islamic de a se extinde în Balcani si Europa Centrală?
Erdogan să propovăduiască islamismul în Turcia, nu într-o ţară creştin-ortodoxă.
Ponta, sigur te-ai operat la picior şi nu la cap?", scrie Băsescu.