ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la B1 TV, că afirmaţiile premierului Victor Ponta la adresa Ambasadei SUA în legătură cu Chevron constituie, de fapt, "un şantaj pe faţă".

"A fost un şantaj la Ambasada SUA: dacă nu vă liniştiţi, s-ar putea să abandonez protecţia la Chevron. Eu nu am crezut că se poate ajunge la astfel de declaraţii. Nu îi dau nici măcar scuza că a greşit, pentru că, altfel, ar fi realizat şi revenea. Pur şi simplu a fost un şantaj pe faţă", a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a menţionat că întotdeauna nu numai SUA, ci şi Germania, Franţa, România îşi vor susţine companiile, doar în limita legii.

"Să nu vă aşteptaţi că aceste ţări vor face vreodată compromisuri de la statul de drept, pentru un contract", a adăugat preşedintele.

De cealaltă parte, premierul Victor Ponta a spus că "ideea că o ambasadă atrage atenţia este o idee total greşită".

"I-am transmis însărcinatului cu afaceri că nu trebuie să atragă atenţia niciodată la nimic, că deocamdată nu este cazul să ne atragă atenţia. Este foarte bine să ne consultăm, dar de atras atenţia nu ne mai atrage atenţia nici Moscova, nici altcineva", a afirmat Ponta.