ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza din Siria și, ulterior, cea din Ucraina, au fost provocate pentru a slăbi Rusia și a crea state marionetă. Declarația a fost făcută de președintele sirian Bashar al-Assad, care nu exclude crearea unei baze militare ruse în portul sirian Tartus, unde actualmente se află echipamente tehnice ale Marinei ruse.

[P] Putin - Biografia interzisa - comanda online
Conform liderului de la Damasc, ale cărui afirmații au fost citate de agenția TASS, criza siriană și cea ucraineană seamănă perfect. ”În primul rând, pentru că ambele țări sunt importante pentru Rusia. In al doilea rând, pentru că în ambele cazuri obiectivul principal este acela de a slăbi Rusia și a crea state marionetă”.

Un alt element important invocat de Assad ar fi că Damascul ”nu s-ar opune” unei decizii a Moscovei de a-și consolida sprijinul material și tehnic al Marinei ruse din portul sirian Tartus. ”Decizia, a subliniat președintele sirian, depinde doar de planurile militare și politice ale Rusiei”.

Și, a mai spus Assad, ”orice expansiune a prezenței ruse în sudul Mediteranei, în special pe coasta și în porturile Siriei, este binevenită”.

În ceea ce privește prezenta rusă în diverse regiuni ale lumii, printre care și portul Tartus din Mediterana, este necesară menținerea echilibrului care a fost pierdut după prăbușirea Uniunii Sovietice în urmă cu 20 de ani. Pentru noi, prezența Rusiei în regiunea noastră a întărit stabilitatea. Moscova joacă un rol foarte important pentru întărirea securității în întreaga lume”, a subliniat Assad.