ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bătălia pentru Sectorul 1 al Capitalei se duce pe muche de cuțit pentru cei doi candidați principali, după ce, conform surselor noastre, la numărătoarea paralelă Dan Tudorache a trecut în fața USR-istei Clotilda Armand cu cel puțin 200 de voturi.

Acum depinde, desigur, cum le va număra BEC-ul.

Pentru a înțelege mai bine miza, din punctul de vedere al omului de afaceri controversat al statului francez, Bugetul Sectorului 1 al Capitalei este cât cel al Primăriei Capitalei (mai puțin RADET-ul și RATB-ul), respectiv de 359 milioane de euro, la care se adaugă și creditele ce pot fi obținute.

 ACTUALIZARE 20:30 Luni la ora 20:00, după numărarea a 93% din buletinele de vot, câștigătoarea la Primăria Sectorului 1 al Capitalei ar fi Clotilde Armand (USR), cu doar 1600 de voturi în plus față de Daniel Tudorache (PSD). Cu câteva ore în urmă, situația arăta diferit, Tudorache având cu 200 de voturi în plus față de candidata USR. Între timp, Clotilde Armand a chemat Poliția, acuzând o presupusă tentativă de fraudă.

SITUAȚIA PE BUCUREȘTI: Se strânge scorul dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea, dar și dintre Clotilde Armand și Daniel Tudorache. BEC, după numărarea a 94,4% din voturi: Dan - 42,75%, Firea - 38% și Armand - 41,32%, Tudorache - 39,46%