ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Belea, turistul român care s-a rătăcit în Londra în urmă cu trei zile a fost găsit şi a revenit în sânul familiei.

Batrânul în vârstă de 63 de ani se afla într-o vizită la fiul său, stabilit în Londra. Marţi, cei doi s-au despărţit într-o staţie a metroului londonez, după ce uşile trenului s-au închis înainte ca nea Vasile să se poată urca.

Degeaba s-a întors fiul acestuia să-l caute, batrânul dispărând fără urmă.

Autorităţile si presa din capitala Angliei au lansat o amplă campanie pentru a-l găsi pe român, însă acesta a apărut abia după trei zile, când s-a prezentat singur la o secţie de poliţie. Anterior, el încercase să-i alerteze pe oamenii legii, însă aceştia l-au ignorat pentru că nu vorbea limba engleză.

"Toţi oamenii cu care s-a întâlnit s-au purtat bine cu el, dar nu ştiau că este o persoană dispărută. A încercat să vorbească de două ori cu poliţiştii în prima zi, însă aceştia nu l-au înţeles şi a renunţat. Abia după ce şi-a văzut fotografia în ziar s-a dus la o secţie de poliţie", a povestit nora bătrânului.

Vasile Belea se afla în Londra în vizită la fiul său, petrecând Crăciunul alături de familia acestuia.