ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorii de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca vor să transforme reziduurile alimentare precum cojile de fructe şi legume în sucuri probiotice, băuturi "smart", cum le numesc aceştia, care ar avea efecte benefice asupra sănătăţii intestinale, potrivit Digi24.


Specialiştii în inginerie alimentară din Cluj-Napoca vor să producă, în laborator, băuturi din coji de fructe şi legume precum mere, struguri, morcovi, sfeclă sau cătină, deoarece cojile, care sunt aruncate de producătorii de sucuri, conţin vitamine, acizi graşi şi omega 6, însă cu o condiţie: sa nu provină de la fructe şi legume tratate cu pesticide.


În băutură vor fi adăugate și bacterii probiotice, iar sucurile vor fi testate pe subiecţi umani la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din Cluj-Napoca, instituţie parteneră în acest proiect care costă 2,5 milioane de lei şi va fi finanţat de Ministerului Educaţiei şi de o firmă care deja a anunţat că ar vrea să producă băuturile probiotice.