Pentru a avea un somn liniştit, poate nu sunt suficiente o lumina difuză, o baie fierbinte, sau cititul unei cărţi. Un ceai liniştitor poate fi cheia. Încearcă ceaiul de valeriană, tei, muşetel, floarea pasiuni sau mentă.

Pe lângă efectul antispasmodic, antibacterian şi  antiinflamator, ceaiul de muşeţel face minuni, dacă ai probleme cu somnul, având un rol de calmare. Pentru infuzie, sunt suficiente două linguriţe de flori de muşetel la o ceaşcă de ceai.

Ceaiul de mentă are o puternică acţiune antistres. Dacă este băut înainte de a merge la culcare, relaxează corpul şi ajută la inducerea stării de somn. Menta diminuează simptomele cauzate de anxietate şi stres şi stimulează sistemul imunitar deoarece este bogată în nutrienţi: fosfor, vitamina B şi calciu. În plus, este un remediu eficient pentru îmbunătăţirea digestiei şi ameliorarea afecţiunilor digestive.

Ceaiul de floarea pasiunii este recunsocut ca remediu natural împotriva insomniei datorită efectului calmant şi relaxant. Unii specialiştii îl recomandă şi pentru anxietate. Oboseala cronică, lipsa concentrării, stările de iritare şi depresiile dispar după un ceai de floarea pasiunii.

Ceaiul de tei este recomandat persoanelor care au tulburări de somn datorită calităţilor sale relaxante. Este un calmant general pe care poţi să-l foloseşti cu încredere şi atunci când te supără  stomacul pe fond de stres.

Dacă simţi că nu poţi adormi sau dacă suferi de palpitaţii, stări de nervozitate sau nelinişte, ceaiul de valeriană constituie un remediu excelent. Nu îţi va da somnolenţă pe timpul zilei, ci doar te va ajuta să te relaxezi.

Somn uşor!