ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul Belgiei a adoptat, în formă definitivă, proiectul de lege care permite eutanasierea copiilor, informează Mediafax.

Mai multe pe acest subiect, aici: Nazismul european se extinde – sau despre banalizarea crimei

Astfel, minorii care suferă de boli incurabile vor putea opta pentru eutanasie, conform unei legi contestate de unii pediatri şi de Biserica Romano-Catolică. Belgia devine a doua ţară, după Olanda, care autorizează eutanasierea copiilor. Dacă în Olanda, vârsta minimă este 12 de ani, belgienii au introdus o noţiune foarte vagă, ce permite loc de interpretări - "deţinerea capacităţii de discernământ".

Principalele culte din Belgia s-au opus vehement proiectului. Biserica Romano-Catolică, musulmanii şi mozaicii, au organizat "zile de post şi rugăciune" pentru "trezirea conştiinţelor".

Susţinătorii legii au insistat pentru impunerea unor condiţii stricte: minorul va trebui să se afle într-o situaţie medicală fără ieşire care să conducă oricum la deces şi aibă o suferinţă fizică insuportabilă pentru a putea opta pentru eutanasie.