Parlamentul Belgiei a adoptat, în formă definitivă, proiectul de lege care permite eutanasierea copiilor, informează Mediafax.

Mai multe pe acest subiect, aici: Nazismul european se extinde – sau despre banalizarea crimei

Astfel, minorii care suferă de boli incurabile vor putea opta pentru eutanasie, conform unei legi contestate de unii pediatri şi de Biserica Romano-Catolică. Belgia devine a doua ţară, după Olanda, care autorizează eutanasierea copiilor. Dacă în Olanda, vârsta minimă este 12 de ani, belgienii au introdus o noţiune foarte vagă, ce permite loc de interpretări - "deţinerea capacităţii de discernământ".

Principalele culte din Belgia s-au opus vehement proiectului. Biserica Romano-Catolică, musulmanii şi mozaicii, au organizat "zile de post şi rugăciune" pentru "trezirea conştiinţelor".

Susţinătorii legii au insistat pentru impunerea unor condiţii stricte: minorul va trebui să se afle într-o situaţie medicală fără ieşire care să conducă oricum la deces şi aibă o suferinţă fizică insuportabilă pentru a putea opta pentru eutanasie.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews