ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia de Afaceri Sociale și a Justiției din Senatul Belgiei a adoptat o propunere de lege care va permite unui minor să ceară și să beneficieze de eutanasie, informează Mediafax.

Practic, textul actului normativ prevede că un minor poate cere să beneficieze de eutanasie dacă se confruntă cu suferinţe fizice insuportabile şi netratabile, în fază terminală. Pentru aceasta el trebuie consiliat de către o echipă medicală şi trebuie să primească acordul parental.

Proiectul de lege este susținut de majoritatea partidelor puterii și opoziției, în ciuda apelului reprezentanților creștine, musulmane și evreiești din Belgia, care au și-au exprimat "puternica preocupare în faţa riscului banalizării eutanasiei".

Aplicarea legii va fi limitată la maxim 15 cazuri pe an, în special minori care suferă de cancer. Adulții pot fi eutanasiați, conform legii belgiene, încă din 2002.