ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul belgian a luat o decizie radicală, scotând armata în stradă din cauza pericolului atentatelor teroriste. Militari înarmaţi au fost trimişi în faţa obiectivelor considerate a fi potenţiale ţinte.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Sute de soldaţi echipaţi ca pentru război au luat poziţii de luptă în faţa unor obiective din capitala Bruxelles, dar şi în oraşul Anvers, unde există o importantă comunitate evreiască.

"Militarii mobilizaţi vor fi înarmaţi şi vor avea ca principală sarcină supravegherea anumitor locuri. Ei vor veni să întărească serviciile de poliţie", se spune într-un comunicat de la biroul premierului Charles Michel, anunţă postul Digi 24.

Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când Belgia scoate armata în stradă pentru a menţine ordinea publică, precedentul datând din anii '80, când Celulele Combatante Comuniste au comis mai multe atentate teroriste.