ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocaţii lui Silvio Berlusconi au depus, vineri, o cerere la Tribunalul din Milano, prin care cer ca fostul prim-ministrul italian să-şi poată ispăşi pedeapsa în cazul de fraudă financiară prin muncă în folosul comunităţii.

Pe 1 august, politicianul în vârstă de 77 de ani a fost condamnat de instanţă la patru ani de închisoare. Acest termen a fost redus imediat la un an, în conformitate cu Legea amnistie. Oamenii de conducere în Italia nu merg la închisoare pentru un delict: ei pot alege între arest la domiciliu sau muncă în folosul comunităţii.

Tribunalul din Milano va anunţa o audiere specială pentru a lua decizia finală, dar nu mai devreme de primăvara anului 2014.

Diferite organizaţii publice l-au invitat deja Berlusconi de a lucra în cadrul lor. Printre aceste organizaţii sunt aziluri de bătrâni, centre de tratament rezidentiale şi centre de reabilitare pentru foştii deţinuţi .