ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda credinţei populare, care spune că "berea creşte tensiunea", cele mai recente studii demonstrează că un consum moderat de bere poate avea consecinţe benefice asupra sistemului cardiovascular şi poate ajuta chiar la reducerea riscului de apariţie a mai multor boli de inimă.

”Fabricată din ingrediente naturale, cum sunt hameiul, cerealele şi drojdia, cu un continut de apă de peste 90%, berea nu are deloc grăsimi, colesterol sau cafeină şi este bogată în nutrienţi, antioxidanţi şi vitamine. Astfel, consumată cu moderaţie, poate aduce beneficii sănătăţii şi poate proteja inima de afecţiuni cardiovasculare. Cercetări recente aduc chiar mai multă claritate, identificând posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere în ceea ce priveşte reducerea incidenţei bolilor de inimă, fapt cu atât mai îmbucurător pentru iubitorii acestei băuturi milenare.”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Consumul moderat de bere poate reduce producerea bolilor de inimă. Datorită conţinutului de vitamina B6, aceasta poate preveni acumularea hemocisteinei, o substanţă care, aflată la un nivel ridicat, reprezintă un factor de risc în bolile cardiovasculare. Studiile arată şi că 30 - 35% dintre bărbaţii care beau bere în cantităţi moderate sunt mai puţin supuşi riscului producerii atacului de cord. În plus, berea are proprietăţi antioxidante şi ajută la stimularea circulaţiei sângelui.

În cazul femeilor, s-a demonstrat că 14% din consumatoarele de două sau trei beri pe săptămână prezintă un risc redus de hipertensiune arterială. Totodată, berea poate preveni riscul de obstrucţie coronariană, care apare atunci când se formează cheaguri în arterele coronare ce hrănesc inima.