Curg reacțiile defavorabile la adresa Laurei Codruța Kovesi după ce aceasta a publicat un bilanț al activității sale în fruntea DNA.
 
Dan Andronic a declarat luni seara, la România Tv, că odată cu revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA „Binomul Coldea-Kovesi și-a încetat oficial existența. Nici Coldea nu a vrut să treacă în rezervă dar s-a întâmplat, la fel și cu revocarea lui Kovesi. Vă spun un lucru, trecând în seara asta prin Piață, am văzut că sunt 10 oameni pentru susținerea lui Kovesi”.
 
Sociologul Mirel Palada a lansat un scenariu exploziv în legătură cu Laura Codruța Kovesi, care pe fondul unei victimizări apărute în urma revocării sale, ar câștiga 25% din încrederea alegătorilor, însă aceasta va ajunge să câștige în 2019 doar 5-10% din încredere. „Nu este un scenariu valabil privind Kovesi la presedenție”, a mai punctat jurnalistul EvZ Dan Andronic.
 
Lumeajustitiei.ro arată că DNA a reușit „performanța” de a încasa nu mai puțin de 235 de achitări, definitive sau în primă instanță, de la începutul anului până la demiterea Laurei Codruța Kovesi. 
 
Jurnalul susține că DNA, cu Laura Codruța Kovesi la șefia instituției, a condus la decapitarea, începând cu luna iunie a anului 2013, a mai bine de două treimi din administrația locală aleasă prin vot de către cetățenii din România. Este vorba despre președinți de consilii județene, vicepreședinți și primari de municipii, considerați locomotive electorale pentru partidele pe care le reprezintă, care s-au trezit anchetați, arestați, puși sub control judiciar și trimiși în judecată.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews