ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curg reacțiile defavorabile la adresa Laurei Codruța Kovesi după ce aceasta a publicat un bilanț al activității sale în fruntea DNA.
 
Dan Andronic a declarat luni seara, la România Tv, că odată cu revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA „Binomul Coldea-Kovesi și-a încetat oficial existența. Nici Coldea nu a vrut să treacă în rezervă dar s-a întâmplat, la fel și cu revocarea lui Kovesi. Vă spun un lucru, trecând în seara asta prin Piață, am văzut că sunt 10 oameni pentru susținerea lui Kovesi”.
 
Sociologul Mirel Palada a lansat un scenariu exploziv în legătură cu Laura Codruța Kovesi, care pe fondul unei victimizări apărute în urma revocării sale, ar câștiga 25% din încrederea alegătorilor, însă aceasta va ajunge să câștige în 2019 doar 5-10% din încredere. „Nu este un scenariu valabil privind Kovesi la presedenție”, a mai punctat jurnalistul EvZ Dan Andronic.
 
Lumeajustitiei.ro arată că DNA a reușit „performanța” de a încasa nu mai puțin de 235 de achitări, definitive sau în primă instanță, de la începutul anului până la demiterea Laurei Codruța Kovesi. 
 
Jurnalul susține că DNA, cu Laura Codruța Kovesi la șefia instituției, a condus la decapitarea, începând cu luna iunie a anului 2013, a mai bine de două treimi din administrația locală aleasă prin vot de către cetățenii din România. Este vorba despre președinți de consilii județene, vicepreședinți și primari de municipii, considerați locomotive electorale pentru partidele pe care le reprezintă, care s-au trezit anchetați, arestați, puși sub control judiciar și trimiși în judecată.