ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Română a decis susţinerea demersurilor Colegiului Medicilor pe lângă autorităţi pentru identificarea unei alternative în cazul pacienţilor care refuză cardul naţional de sănătate pe motivă de conştiinţă sau religioase, informează Patriarhia Română.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Decizia a fost luată după cei mai multe mănăstiri din ţară, între care Putna şi Petru-Vodă dar şi persoane particulare au refuzat cardul de sănătate, invocând siguranţa datelor personale.

Mănăstirea Petru-Vodă: Este LEGAL să refuzaţi cardul de sănătate. Se urmăreşte transformarea autorităţii statului într-o autoritate DICTATORIALĂ. LEGEA care vă permite să refuzaţi cardul

De asemenea, BOR a hotărât să aprofundeze cooperarea cu Ministerul Sănătăţii în programele de prevenţie dar şi pentru ajutorarea bolnavilor.