ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Sfântul Anton de Padova din Viena va fi preluată de Biserica Ortodoxă Română(BOR), începând cu 2015, informează lonews.ro.

Decizia Arhidiocezei catolice austrice de Viena a venit ca urmare a unui curent de reorganizare, din cauza numărului scăzut de enoriaşi al cultului romano-catolic. Prin trecerea Bisericii Sf.Anton de Padova în cadrul BOR, se urmăreşte prevenirea transformarea acestui locaş în "supermarketuri şi cafenele", arată sursa citată.

"Propria noastră Biserică este în scădere, în Viena, în timp ce alte confesiuni creștine sunt în creștere, datorita imigrației.Multe biserici mari au fost construite în secolul al 19-lea, pentru parohii cu zeci de mii de oameni. Ca și în alte țări, acum trebuie să scapam de bisericile care nu pot fi intretinute de către congregațiile lor mici", a declarat zilele trecute Michael Prüller, purtător de cuvânt al Arhidiecezei.

Biserica Ortodoxă Română oficiază deja liturghii în lăcaşul respectiv, urmând ca în 2015 transferul să fie complet.

În Suedia, o parohie ortodoxă română a fost refuzată când a încercat să cumpere o fostă biserică locală, proprietarii preferând să-i schimbe destinaţia.