ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a așezat piatra de temelie pentru viitoarea biserică a Schitului Găvanele, din comuna Bozioru. Schitul, care îl va avea ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei, este situat într-o zonă cunoscută drept „Athosul buzoian”, datorită existenței în aceste locuri a mai multor așezăminte (bisericuțe) rupestre datând din secolele III-IV d.Hr.
 
Cu acest prilej, ierarhul a sfințit paraclisul așezământului monahal cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, după care a săvârșit Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit, Părintele Arhiepiscop a menționat că „Hristos ne îndeamnă să acordăm întotdeauna prioritate sufletului și să-i procurăm hrană spirituală, pe care o constituie rugăciunea și prezența la biserică, la Sfânta Liturghie”, arată www.basilica.ro. 
 
„Hrana spirituală trebuie să fie pe primul loc și, apoi, toate celelalte. Fiți încredințați că Dumnezeu ni le oferă, desigur, dacă ne și implicăm. Tot ceea ce realizăm din punct de vedere material, construirea unei biserici, a unei case, a unei școli, a unui așezământ social, presupune implicare concretă și împreuna-lucrare a omului cu Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
 
Arhiepiscopul a mai explicat că Dumnezeu binecuvintează tot ce e bun și folositor.
 
„Dacă omul vine cu inițiativa și voința sa de a construi ceva bun și folositor pentru sine și pentru semenii săi, să fim convinși că Dumnezeu intervine și binecuvintează lucrul respectiv”.
 
Corpul de chilii al lăcașului monahal, în care se află integrat paraclisul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, a fost ridicat din temelie între anii 2012-2018, prin strădania ieromonahului Evloghie Ceauș, pe un teren primit moștenire de la părinți.