ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, spune că este îngrijorat pentru soarta identităţii culturale a românilor din Ungaria, care este ameninţată.

Unul dintre cele mai importante puncte de pe agenda vizitei la Budapesta a lui Aurescu este Protocolul Comitetului de specialitate româno-ungar, de cooperare asupra problemelor minorităților naționale.
"Suntem îngrijorați de soarta românilor din Ungaria, a căror identitate culturală este amenințată, motiv pentru care tergiversarea lucrărilor Comitetului poate avea consecințe grave asupra lor."

, a declarat Bogdan Aurescu.

Şeful diplomaţiei române are în vedere "asigurarea la un standard adecvat a educației în limba română la toate nivelurile de învățământ" în Ungaria, precum și "finanțarea adecvată a presei de limba română".
"Sunt importante pentru noi și măsurile pe care statul ungar trebuie să le adopte și să le pună în aplicare cu fermitate pentru eradicarea fenomenului de etno-business, care erodează identitatea națională"

, a spus Aurescu.