ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu mă număr printre cei care s-au călcat în picioare ca să cumpere operele inestimabile ale domnului Lucian Boia.
Pur și simplu, am un defect… Sau o sclipire de noroc… Urăsc să fiu ținut în întuneric! De aceea nu mă interesează acești epigoni care spun orice, mai puțin adevărul…

Țara întreagă, de s-ar fi golit de istorici, mai există, din fericire, un Densușianu, un Iorga, un Brătianu, un… O mie și unul de istorici. Români și străini. Universități străine, respectabile!, americane, englezești,… Care fac toate cam un singur lucru: îl contrazic pe stimabilul Boia! Goia! Goe! Îi spun de-a dreptul că minte!

… Domnul Boia s-a trezit într-o zi cu fața la pernă și a avut un vis teribil… Un vis urât! De atunci, din ziua aceea, când s-a scrântit la cap, urăște într-una poporul român!
Și-a vărsat toată fierea, tot necazul, amănunțit!
Lucică, dragă, crede-mă!, nici nu știu cățelușul cui vrei să fii!

… Mai întâi a scris – de fapt, a ticluit!- o carte…
Nici nu i-a păsat prea mult că un om cu părul cărunt se poate compromite prin bufeurile sale într-un mod execrabil.

Așa a apărut "De ce e România altfel.”, o făcătură sau o povestioară suculentă, în care nu sunt studii de impact, ci speculații ieftine, unde un gânditor obscur are nevoie mai mult să refuleze…

Ce spune, însă, această personalitate alunecoasă, care ne înnegrește inima –nu pentru că ne-ar răni, în mod special, prostiile pe care le debitează- ci, pentru că îl privim exact așa cum e: un perdant, lăsat pe dinafară, aruncat cu capul înainte, lăsat (de cine, oare?!) să se facă de râs!

Iată câteva perle teleportate din abisul gândirii magistrale, a lui Lucică Boia…

1. România e vai de mama ei! Neguvernabilă încă de la începutul începuturilor. Inferioară în toate timpurile!
(Romanii au făcut o mare greșeală când au cucerit Dacia!... Nu au ales ei să fie mâncați în farfuria lui Boia.)
… Nu am timp să perorez acum, unii m-ar taxa drept simplist!, dar, oamenilor, Boia ăsta e doar un băiat pierdut!
Uită să spună, când manipulează, - adică, atunci când minte!- lucruri importante… Cucerirea Daciei a însemnat salvarea Imperiului Roman din criză economică, dezastruoasă. Conform arheologului britanic Julius Bennett, numai comoara lui Decebal, luată de romani, s-a ridicat la 226.800 kilograme de aur și 453.600 kilograme de argint. Sume fabuloase!
Dacia a contribuit apoi, anual, cu 700 de milioane de denari (monedă de argint care cântărea 3,1 grame) în economia romană. Echivalată cu valoarea banilor, suma pompată în Imperiului roman s-ar cifra astăzi la peste 3 miliarde de dolari anual! Derizoriu, nu-i așa?

2. Legătura actualei populații din România cu latinitatea e mai degrabă una imaginară, susține Lucică Boia.
Serios?! De ce nu citiți și alți istorici de referință? V-ați plafonat? Cum ați ajuns, la această concluzie delirantă?! Ați ghicit?
Înțeleg, însă, autosuficiența voastră și disprețul față de poporul român.

3. Limba română este cel mai puțin latină dintre toate limbile romanice.
Te înșeli, din nou, Lucică! Mai citește ce spun și alții! Mai uită-te prin arhivele Vaticanului! S-ar putea să ai un șoc… Nu limba română se trage din latină, ci invers!

4. Țările române sunt ultimele apărute în Europa, în secolul al XIV-lea, întârziere care explică faptul că suntem la coada continentului din toate punctele de vedere.
Am trait peste 20 (douăzeci) de ani în străinătate. Te asigur că Țările române nu sunt, în niciun caz!, ultimele apărute în Europa! Mai studiază Istoria, dragă ! Poate ești numai doctor acum. Mai ai timp până îți iei docența! (înainte de a scrie "opere inestimabile” și a dezinforma lumea.)

5. Universitatea din București s-a înființat cu 500 de ani în urma celei de la Praga, de exemplu, de aceea nu putem concura cu restul Europei ca nivel de educație și instruire.
Astfel de argumente sunt lamentabile, Lucică, unele țări din Europa nici nu au 500 de ani încă!

6. Tot ceea ce este cât de cât bun în România, tot progresul îl datorăm străinilor.
Înțelegem ura ta, viscerală, față de România… Dacă tu, ca istoric, afirmi astfel de aberații, străbunii noștri se răsucesc în mormânt. Apreciem străinii, dar, să nu uităm, Țara nu este tagma jefuitorilor, Lucică!

7. Românii, spre deosebire de celelalte țări din regiune, s-au lăsat convertiți la comunism fără să se opună! "Au cooperat și s-au adaptat obedienți la regimul sovietic, în loc să-l înfrunte, ceea ce arată duplicitatea și lașitatea acestui popor.”
Mă mir că nu-ți crapă obrazul de rușine, omule! Ai auzit, cumva, de martirii noștri morți prin munți sau prin beciurile securității? Ai auzit de oamenii schingiuiți?... Unii au luptat toată viața… Pentru ca noi să avem libertatea de astăzi. Și să scriem chiar opere "inestimabile”, ca tine! Făcături de doi bani, care te vor arunca nu la Alcatreaz, ci acolo unde îți e locul: la înfiorătoarea groapă a Istoriei!

8. Insultele aduse poporului român sunt multe… Dar tu nu ești decât un punctuleț, o balama, un cal troian, Lucică! Dar, totuși, un nimic!

Basarabia nu e România?!

Asta e o greșeală de începător. Ori ești beat criță, ori ai început să te jelești, aruncând vina pe mine… Pe noi. Pentru greșelile unui ambasador care vorbește prostii.

Presupunând că ne-au invadat extratereștrii și ne-au lăsat fără sentimentul de patrie, ce crezi tu, oare, Lucică, despre injustețea lui Dumnezeu?! Cum de se tot rotește lumea, iar tu reușești să stai în fața ei?!

Și, ce limbă vorbesc ei în Basarabia asta, din adâncul nostru? Ce limbă vorbesc frații noștri? Extraterestra?
Ce limbă au vorbit dintotdeauna?

Îmi cer iertare în numele celor ce s-au jertfit, Țară! Care au pus piatra ta de temelie pentru a-ți împlini destinul. Trădători au fost și trădători vor fi, poate. Dar Basarabia e România! Basarabia rămâne în sufletul fiecărui român!
Să nu uiți asta, Țară și Bucățică de Țară (Basarabia), amanetată prin străini în fața plutoanelor de execuție și a perdelelor de fum!