ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nemulțumită de aprecierea bruscă a francului elvețian,Mariana Iftode, în vârstă de 41 de ani, din orașul vrâncean Panciu, a găsit un mod inedit de a protesta față de această criză. Astfel, femeia a decis să plătească echivalentul a 20 de franci elvețieni, solicitând chitanță pentru fiecare franc achitat, scrie Monitorul de Vrancea.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Operațiunea a fost anevoioasă pentru angajații băncii, derulându-se pe parcursul a două ore și jumătate, însă femeia a considerat că doar așa își poate manifesta protestul faţă de ceea ce li se întâmplă în momentul de faţă celor peste 150.000 de români.

„Aşa am protestat faţă de cămătăria cu acte. Îi invit şi pe ceilalţi cu credite în CHF să procedeze la fel. Dacă o să fim mai mulţi o să aibă un ecou. Protestele de stradă nu au impresionat pe nimeni. Au tremurat oamenii în van. Eu am stat la bancă două ore şi jumătate şi le-am blocat doar un ghişeu. Am plătit în acest interval 20 CHF (aproximativ 90 de lei). Imediat au sunat de la Bucureşti, să întrebe ce se întâmplă, ce eroare de reţea este cu plata doar a 1 CHF, directorul băncii fiind de faţă. Să vorbim să ne programăm zilnic câteva persoane ca să-i blocăm”, a scris pe o reţea de socializare Mariana Iftode.

Femeia a precizat că deşi a blocat ghişeul, oamenii aflaţi la rând nu s-au supărat, ba chiar au felicitat-o pentru gestul său.

Creditul pe care Mariana Iftode l-a făcut la bancă în anul 2007 a fost de 30.000 de lei şi avea stabilită o rată lunară de plată de 500 de lei. În prezent, femeia spune că rata sa a ajuns la 1200 de lei.

[caption id="attachment_86419" align="alignnone" width="646"]Foto: monitorulvn.ro Foto: monitorulvn.ro[/caption]