ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, Dunărea a depășit cu 31 de centimetri cota de inundație în Portul Brăila, la un debit de 13.220 metri cubi/secundă și, potrivit directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Brăila, Adrian Turiac, prognoza arată că fluviul va începe să scadă ușor în zilele următoare, conform Agerpres.

Toate digurile de pe teritoriul județului Brăila sunt în faza a treia de apărare, cu apa până la trei sferturi din înălțimea coronamentului, iar pe sectoarele din Insula Mare și Terasa Brăilei, unde au apărut fisuri, se acționează cu material geotextil, folie de polietilenă și saci de nisip cu balast.

Drumul din pământ care face legătura cu localitățile Mărașu și Frecăței din Insula Mare a Brăilei, unde trăiesc aproximativ 5.000 de oameni, este protejat cu saci de nisip pe o parte și pe cealaltă.

Circulația vaselor pe Dunăre se face cu restricții de viteză, pentru a se evita producerea valurilor, iar pe bacuri sunt acceptate doar mașini cu greutatea maximă de 7,5 tone.

Proprietarii pontoanelor ancorate în Portul Brăila și-au ridicat pasarelele care fac legătura cu malul, cu cel puțin jumătate de metru.

Dunărea învolburată a adus la mal tone de gunoaie, bidoane de plastic, trunchiuri de copaci și animale moarte.