ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Naţional al Ţăranului Român prezintă vineri, 12 septembrie 2014, începând cu ora 19:00, la Studioul Horia Bernea, proiecţia filmului documentar în două părţi “Brâncovencele”.

Istoria şi artele, în general, spun povestea “vitejilor”. A bărbaţilor care au condus un stat sau au realizat ceva important. Iată o iniţiativă care face dreptate femeilor, mai ales în această parte de lume, unde ele au fost ţinute mult timp prea în umbră.

“Brâncovencele” este un film despre “teribila tragedie a Brâncovenilor, care au trecut de la gloria lumească la cinstea altarelor. Despre destinul unui neam de martiri, care a supravieţuit prin femei. Mândre şi credincioase, la fel de puternice ca şi bărbaţii decapitaţi, Doamna Marica Brâncoveanu şi fiicele ei au ctitorit spitale, biserici şi mânăstiri şi au dus mai departe numele acestui neam de viţă veche românească”, se spune în comunicatul MȚR.

Realizatorul filmului este Anca Filoteanu. Academicienii Dan Berindei şi Constantin Bălăceanu-Stolnici – ambii descendenţi din marea Familie a Brâncovenilor, vor povesti despre istoria strămoşilor lor.

Intrarea este liberă.