ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lungmetrajul românesc „Brâncuşi din eternitate”, regizat de Adrian Popovici, se numără printre cele 53 de producţii cinematografice din întreaga lume considerate eligibile pentru o nominalizare la premiile Globul de Aur 2015, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină".

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Condiţiile impuse producţiilor şi coproducţiilor intrate în cursa pentru nominalizare sunt ca cel puţin 51% din dialoguri să fie într-o altă limbă decât engleza, ca filmele să fi fost lansate în ţara sau ţările de origine între 1 noiembrie 2013 şi 31 decembrie 2014 şi să fi avut parte de o proiecţie oficială pentru membrii votanţi HFPA.

Pot intra în competiţie şi producţii americane vorbite în limbi străine, iar participarea fiecărei ţări în această categorie nu este limitată la un singur titlu pe an, aşa cum se întâmplă la Oscaruri.

Nominalizările pentru Globurile de Aur vor fi anunţate pe 11 decembrie, iar gala de decernare a premiilor va avea loc pe 11 ianuarie 2015.