ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Brânza și țuica vor fi vedetele Rășinariului sâmbătă și duminică, atunci când în localitatea sibiană va avea loc festivalul care le poartă numele. Timp de două zile, numeroși artiști și ansambluri folclorice vor urca pe scena festivalului, iar participanții pot gusta produse tradiționale specifice Mărginimii Sibiului și pot vizita muzeele deschise pe perioada evenimentului.

Ajuns la cea de-a XV-a ediție, Festivalul Brânzei și al Țuicii, aflat pe Agenda Culturală a Primăriei Rășinari și pe Agenda Comunității a Consiliului Județean Sibiu, este organizat în fiecare an pentru a transmite și promova tradițiile din Rășinari, recunoscute și la nivel european prin câștigarea titlului „Mărginimea Sibiului destinație de excelență în turism și gastronomie locală” (2015) și a locului III la Concursul EDEN Network Association Innovation Prize 2018. 
 
„Tradițiile ne definesc ca locuitori ai comunei Rășinari, de aceea ne străduim în fiecare an să organizăm cât mai multe evenimente pentru a prezenta particularitățile zonei. Ca o noutate pentru ediția a XV- a festivalului, anul acesta vom dedica un moment special Anului Centenar 2018 și ne dorim ca demonstrațiile de preparare a produselor din lapte si ateliere tematice pentru copii și tineri care vor avea loc sâmbătă între orele 13.30 – 16.30 și duminică între orele 14.30 – 17.30 să atragă cât mai multe persoane și să fie cât mai vizibile în cadrul manifestării", spune Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari, pentru www.tribuna.ro. 
 
Pe parcursul celor două zile de festival, vizitatorii pot gusta produse tradiționale precum brânzeturi, tocană de oaie la ceaun, sloiul de oaie, bulz ciobănesc, pastramă și se pot bucura de programul artistic oferit de ansamblurile folclorice și de interpreți de muzică populară veniți din întreaga țara. Reprezentativ déjà pentru Festivalul Brânzei și al Țuicii, cocoloșul cu brânză va fi realizat și anul acesta de săteni dintr-o cantitate însemnată de mămăligă, brânză de oaie și smântână și oferit spre degustare vizitatorilor.