Bucătarul-șef de la Palatul Elysee s-a pensionat după ce timp de 40 de ani a gătit pentru 6 președinți. Vezi care a fost cel mai gurmand șef de stat al Franței
Bucătarul-şef de la Palatul Elysee, Bernard Vaussion, s-a pensionat joi, după patru decenii petrecute în slujba artei culinare, timp în care a avut ocazia să pregătească mesele pentru şase preşedinţi francezi şi pentru invitaţii acestora, relatează AP şi Reuters.
Vaussion, în vârstă de 60 de ani, a gătit joi ultimul său prânz pentru preşedintele Francois Hollande, un adevărat festin de adio compus din crab cu sos remoulade, turnedo cu ciuperci şi millefeuille cu zmeură.
În ultima sa zi de serviciu în bucătăria de 500 mp, în a cărei "panoplie" figurează şi tigăi de cupru din secolul al XIX-lea, de pe vremea regelui Louis Philippe, Vaussion a dezvăluit că actualul şef de stat 'este un om căruia îi place să mănânce' şi nu are multe antipatii culinare. Hollande s-a rotunjit în cele 17 luni de când se află în fruntea ţării, notează Reuters.
De altfel, Vaussion a recunoscut, diplomatic, că toți preşedinţii pentru care a gătit au fost gurmanzi, dar “președintele Chirac avea un apetit uşor supradezvoltat”.
În schimb, pe timpul hiperactivului Nicolas Sarkozy, atent la kilograme şi pasionat de mişcare, brânza a dispărut de la Elyse. Mândrii ale Franţei precum Roquefort, Camembert sau Brie de Meaux au fost “rehabilitate” după alegerea lui Hollande, în mai 2012.
Bernard Vaussion a mai remarcat, totodată, că, în ultimii 15 ani, în bucătăria de la Elysee s-au produs unele schimbări ce reflectă tendinţele culinare mondiale: mâncarea este mai uşoară, iar modul de pregătire a meselor este simplificat.
În acelaşi timp, au dispărut unele ingrediente de lux, cum sunt trufele sau homarul, a spus Vaussion, semnalând austeritatea care a afectat, se pare, şi crama palatului prezidenţial.
Bernard Vaussion va fi înlocuit de Guillaume Gomez, în vârstă de 35 de ani, care lucrează deja de 17 ani în bucătăria prezidențială.
Vaussion, în vârstă de 60 de ani, a gătit joi ultimul său prânz pentru preşedintele Francois Hollande, un adevărat festin de adio compus din crab cu sos remoulade, turnedo cu ciuperci şi millefeuille cu zmeură.
În ultima sa zi de serviciu în bucătăria de 500 mp, în a cărei "panoplie" figurează şi tigăi de cupru din secolul al XIX-lea, de pe vremea regelui Louis Philippe, Vaussion a dezvăluit că actualul şef de stat 'este un om căruia îi place să mănânce' şi nu are multe antipatii culinare. Hollande s-a rotunjit în cele 17 luni de când se află în fruntea ţării, notează Reuters.
De altfel, Vaussion a recunoscut, diplomatic, că toți preşedinţii pentru care a gătit au fost gurmanzi, dar “președintele Chirac avea un apetit uşor supradezvoltat”.
În schimb, pe timpul hiperactivului Nicolas Sarkozy, atent la kilograme şi pasionat de mişcare, brânza a dispărut de la Elyse. Mândrii ale Franţei precum Roquefort, Camembert sau Brie de Meaux au fost “rehabilitate” după alegerea lui Hollande, în mai 2012.
Bernard Vaussion a mai remarcat, totodată, că, în ultimii 15 ani, în bucătăria de la Elysee s-au produs unele schimbări ce reflectă tendinţele culinare mondiale: mâncarea este mai uşoară, iar modul de pregătire a meselor este simplificat.
În acelaşi timp, au dispărut unele ingrediente de lux, cum sunt trufele sau homarul, a spus Vaussion, semnalând austeritatea care a afectat, se pare, şi crama palatului prezidenţial.
Bernard Vaussion va fi înlocuit de Guillaume Gomez, în vârstă de 35 de ani, care lucrează deja de 17 ani în bucătăria prezidențială.
Donează pentru ActiveNews!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect
Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României
Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia
”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO
Recomandările noastre
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)