ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii de la Centrul de Zi „Patriarh Miron Cristea” din Făget se bucură până pe 22 iunie de participarea în tabăra de creație „Să creștem prin artă și cultură!”, de la Valea lui Liman, județul Timiș. Tabăra este organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, de Fundația Filantropia Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș.  
 
Tabăra își propune implicarea elevilor în mai multe activități: atelier de creație – icoane pe sticlă, olărit, jocuri de echipă, activități interactive și recreative, dialoguri pe teme religioase și de interes specific vârstei, drumeții prin pădure, precum și un pelerinaj de o zi la mănăstirile din Țara Făgetului. „ În urma acestei tabere, aș fi bucuroasă ca cei mici să conștientizeze că, indiferent de mediul din care provii, valorezi mult și poți realiza în viață ceva!”, a spus Luisa Antonie, Fundația Filantropia Timișoara, pentru www.mitropolia-banatului.ro .
 
Tabăra de creație „Să creștem prin artă și cultură!” are drept obiective dezvoltarea creativității, a spiritului de solidaritate prin colaborare și conlucrare, a capacităților creative și cognitive, precum și a abilităților de socializare, comunicare și exprimare, de a lucra în echipă și, nu în ultimul rând, căpătarea încrederii în sine și integrarea copiilor în societate. „Cei 25 de beneficiari ai acestui Centru de Zi provin din medii sociale defavorizate, din familii monoparentale și cu venituri materiale precare. Ne bucurăm că Fundația Filantropia a venit în sprijinul acestui frumos demers, pentru că, într-un bine pe care trebuie să-l săvârșim, e nevoie să ne dăm mâna câți mai mulți oameni și, atâta timp cât avem și implicarea meșterilor zonali, considerăm că a fost o șansă pentru copii de a începe vacanța de vară cu activități care să le capteze cu adevărat atenția”, a menționat părintele Romeo Dumitrașcu, inspector social.
 
Centrul de Zi Patriarh Miron Cristea din Făget a luat ființă în anul 2011, iar de atunci un număr de 25 de copii, proveniți din familii defavorizate social, beneficiază de serviciile acestuia. În fiecare zi, pe lângă masa caldă ce o primesc, ei primesc sprijin în efectuarea temelor școlare, desfășurând, totodată, diverse activități de petrecere a timpului liber.
 
Cu o activitate de 12 ani, Fundația Filantropia Timișoara a implementat cu succes un număr mare de programe și proiecte sociale, filantropice, culturale, educaționale și civice în partea de Vest a țării. Între domeniile de activitate ale fundației se numără asistență socială și social-medicală, asistență și dezvoltare comunitară, educație și cercetare interdisciplinară, cultură, dezvoltare organizațională, tineret și mediu.