Copiii de la Centrul de Zi „Patriarh Miron Cristea” din Făget se bucură până pe 22 iunie de participarea în tabăra de creație „Să creștem prin artă și cultură!”, de la Valea lui Liman, județul Timiș. Tabăra este organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, de Fundația Filantropia Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș.  
 
Tabăra își propune implicarea elevilor în mai multe activități: atelier de creație – icoane pe sticlă, olărit, jocuri de echipă, activități interactive și recreative, dialoguri pe teme religioase și de interes specific vârstei, drumeții prin pădure, precum și un pelerinaj de o zi la mănăstirile din Țara Făgetului. „ În urma acestei tabere, aș fi bucuroasă ca cei mici să conștientizeze că, indiferent de mediul din care provii, valorezi mult și poți realiza în viață ceva!”, a spus Luisa Antonie, Fundația Filantropia Timișoara, pentru www.mitropolia-banatului.ro .
 
Tabăra de creație „Să creștem prin artă și cultură!” are drept obiective dezvoltarea creativității, a spiritului de solidaritate prin colaborare și conlucrare, a capacităților creative și cognitive, precum și a abilităților de socializare, comunicare și exprimare, de a lucra în echipă și, nu în ultimul rând, căpătarea încrederii în sine și integrarea copiilor în societate. „Cei 25 de beneficiari ai acestui Centru de Zi provin din medii sociale defavorizate, din familii monoparentale și cu venituri materiale precare. Ne bucurăm că Fundația Filantropia a venit în sprijinul acestui frumos demers, pentru că, într-un bine pe care trebuie să-l săvârșim, e nevoie să ne dăm mâna câți mai mulți oameni și, atâta timp cât avem și implicarea meșterilor zonali, considerăm că a fost o șansă pentru copii de a începe vacanța de vară cu activități care să le capteze cu adevărat atenția”, a menționat părintele Romeo Dumitrașcu, inspector social.
 
Centrul de Zi Patriarh Miron Cristea din Făget a luat ființă în anul 2011, iar de atunci un număr de 25 de copii, proveniți din familii defavorizate social, beneficiază de serviciile acestuia. În fiecare zi, pe lângă masa caldă ce o primesc, ei primesc sprijin în efectuarea temelor școlare, desfășurând, totodată, diverse activități de petrecere a timpului liber.
 
Cu o activitate de 12 ani, Fundația Filantropia Timișoara a implementat cu succes un număr mare de programe și proiecte sociale, filantropice, culturale, educaționale și civice în partea de Vest a țării. Între domeniile de activitate ale fundației se numără asistență socială și social-medicală, asistență și dezvoltare comunitară, educație și cercetare interdisciplinară, cultură, dezvoltare organizațională, tineret și mediu. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews