ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O cercetare întocmită de Autoritatea Statistică Elenă (ELSTAT) a concluzionat că, în 2012, țările cu cele mai grele condiții de trai au fost Bulgaria, România, Letonia, Ungaria şi Lituania, în timp ce statele unde s-a trăit cel mai bine au fost Elveţia, Suedia, Luxemburg, Norvegia şi Olanda. În această ierarhie, Grecia se afla pe locul al șaselea, imediat după Lituania, deși este considerată țara europeană cea mai afectată de criza economică izbucnită în 2008, informează Agerpres.

Sondajul indică faptul că 76,3 % dintre greci s-au aflat, în 2012, sub pragul de sărăcie, dar şi cei 30,8 % care figurează deasupra se confruntă cu dificultăţi financiare.

În Grecia, nu numai cei săraci, dar şi o parte din cei mai înstăriţi nu-şi pot permite o săptămână de concediu anual departe de casă, un meniu la două zile care să conţină carne, peşte sau echivalentul vegetarian, încălzirea adecvată a locuinţei lor, cumpărarea de obiecte electrocasnice, precum o maşină de spălat, un televizor, potrivit autorilor studiului. De asemenea, nu pot avea telefon fix, telefon mobil sau automobil. Ei au restanţe la plata unei ipoteci sau a unei chirii, ori la facturile de servicii publice.