ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Niculescu, autoarea “Manifestului de la Băiculeşti“ a fost prezentă, duminică, la Pungeşti, împreună cu un avocat şi un executor judecătoresc, pentru a constata circumstanţele în care tabăra de la Pungeşti a fost demolată de către jandarmi, în condiţiile în care, pe unul dintre terenurile din zonă, Simona Niculescu are un contract de comodat.

Având cetăţenie franceză, deci fiind cetăţean european, Simona Niculescu va depune luni dimineaţa, în calitate de comodant, o plângere la Judecătoria Vaslui, solicitând o acţiune pe fond şi o ordonanţă prezidențială  împotriva Jandarmeriei Române, privind justificarea acţiunilor din ultimelor zile ale jandarmilor la Pungeşti.

Ea reclamă faptul că jandarmii au stabilit abuziv un perimetru de 500 de metri în jurul instalaţiilor Chevron, intrând, astfel, pe terenurile private din zonă.

Simona Niculescu acuză Jandarmeria că, în calitate de cetăţean francez, i s-a interzis dreptul la liberă circulaţie, după ce a fost împiedicată să ajungă pe terenul unde aceasta are respectivul contract de comodat.

Demersurile Simonei Niculescu sunt susţinute de Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" şi de Asociaţia "România fără ei".