ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională a României sesizează pentru a doua oară într-o lună Comisia de la Veneția și tot într-o chestiune legată de presiunea pusă pe judecătorii săi. Demersul vine ca urmare a situației create de întâlnirea dintre consilierul prezidențial Simina Tănăsescu și judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Sesizarea va fi trimisă astăzi către forul european.
 
Petre Lăzăroiu, care a votat în favoarea revocării Laurei Codruța Kovesi, a declarat vineri că fost căutat de consilierul prezidențial Simina Tănăsescu, ce i-a spus că se pune în discuție revocarea sa, după ce un ONG i-a cerut acest lucru președintelui Klaus Iohannis.
 
Administrația Prezidențială a anunțat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuția a fost una pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just. Klaus Iohannis a negat orice presiune, dar a recunoscut că știa că Simina Tănăsescu va lua legătura cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu în cazul petiției.
 
Este pentru a doua oară într-o lună când CCR sesizează forurile europene legat de posibile presiuni. Curtea Constituțională a decis, pe 5 iunie, să sesizeze Comisia de la Veneția, Secretarul General al Consiliului Europei și Președintele Conferinței Curților Constituționale Europene în legătură cu atacurile la adresa CCR, după decizia care o vizează pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.