ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Complexul Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari producători de electricitate deţinuţi de stat, intenţionează să vândă astăzi pe bursa de energie OPCOM electricitate în valoare de 273,3 milioane de lei (60,33 milioane euro).

Compania a programat pentru marţi 11 licitaţii în care pune la dispoziţia cumpărătorilor 1,48 milioane MWh de electricitate, echivalentul a 2,5% din producţia totală a României în 2012. Energia va fi livrată pe parcursul acestui an. Preţul pe MWh variază între 184 lei şi 186 lei, în funcţie de dimensiunea pachetului de energie scos la vânzare.

Altă companie de stat, Nuclearelectrica, va încerca să vândă joi, tot pe OPCOM, dar într-o singură licitaţie, un pachet de 1,67 milioane MWh de energie, în valoare 63 de milioane de euro.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2012 prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia cu complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova. Compania are 13 grupuri energetice, care cumulează o capacitate instalată de 3.900 MW.