ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La numai 15 ani, rusoaica Julia Lipnitskaia a ridicat publicul în picioare vineri seara, făcând senzaţie la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Budapesta. A fost răsplătită cu medalia de aur cucerită la individual, la prima sa participare, cu doar trei săptămâni înaintea Jocurilor Olimpice de la Soci.

Lipnitskaia a totalizat 209,72 puncte după un program liber uimitor. Compatrioata sa, Adelina Sotnikova, și-a adjudecat argintul, cu 202,36 puncte, în timp ce bronzul a revenit italiencei Carolina Kostner, 191,39 puncte.

Câștigătoarea, originară din Ekaterinburg, a evoluat pe coloana sonoră a filmului ''Lista lui Schindler'', un program liber fără greșeli, de înaltă ţinută (139,75 puncte). Adolescenta nu și-a putut stăpâni lacrimile la sfârșit, în timp ce publicul s-a ridicat în picioare pentru a o aplauda.

Lipnitskaia a obținut, cu acest prilej, un bilet pentru Jocurile de la Soci (7-23 februarie), în timp ce Kostner, 26 de ani, campioană mondială în 2012, a ratat șansa de a-și trece în palmares al șaselea său titlu continental.

Rusia are şanse la aur şi în proba de perechi, unde campionii mondiali Tatiana Volosojar (27 ani) și Maxim Trankov (30 ani) au impresionat și conduc după programul scurt, 83,98 puncte. Pe locul secund s-au clasat germanii Aliona Savchenko/Robin Szolkowy, cvadruplu campioni mondiali și europeni, cu 76,76 puncte.