Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare Cod Galben de inundații pe 18 bazine hidrografice, Someș-Tisa, Crișuri, Mureș, Banat, Jiu și Olt, valabila până miercuri, la ora 16.

Comunicatul INHGA informează că, urmare a precipitațiilor lichide înregistrate, a celor prognozate pentru următoarele 48 de ore, cedării apei din stratul de zăpadă, influenței evoluției formațiunilor de gheață (gheață la maluri, pod de gheață, aglomerări de ghețuri) și propagării, se emite Codul Galben după cum urmează:

Până la 07.02.2017 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tur - curs mijlociu și inferior, Someș - curs inferior și Crasna - curs inferior (județul Satu Mare).

Până la 08.02.2017 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice:  Crișul Negru (județul Bihor), Crișul Alb (județele Hunedoara și Arad), Arieș superior și afluenți (județul Alba).

Până la 08.02.2017 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții Mureșului inferior (județele Alba, Hunedoara și Arad), Timiș superior și mijlociu, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera (județele Caraș Severin și Timiș), Cerna (județele Gorj și Caraș Severin), Drincea, Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), Jiu superior și mijlociu (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți), afluenții Oltului mijlociu și inferior (județele Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeș și Olt).

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul 07.02.2017 ora 14:00 - 07.02.2017 ora 24:00 pe unele râuri din județele Caraș Severin, Hunedoara și Gorj.

Atenționarea a fost trimisă către Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Crișuri, Mureș, Banat, Jiu, Olt.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews