Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare Cod Galben de inundații pe 18 bazine hidrografice, Someș-Tisa, Crișuri, Mureș, Banat, Jiu și Olt, valabila până miercuri, la ora 16.

Comunicatul INHGA informează că, urmare a precipitațiilor lichide înregistrate, a celor prognozate pentru următoarele 48 de ore, cedării apei din stratul de zăpadă, influenței evoluției formațiunilor de gheață (gheață la maluri, pod de gheață, aglomerări de ghețuri) și propagării, se emite Codul Galben după cum urmează:

Până la 07.02.2017 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tur - curs mijlociu și inferior, Someș - curs inferior și Crasna - curs inferior (județul Satu Mare).

Până la 08.02.2017 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice:  Crișul Negru (județul Bihor), Crișul Alb (județele Hunedoara și Arad), Arieș superior și afluenți (județul Alba).

Până la 08.02.2017 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: afluenții Mureșului inferior (județele Alba, Hunedoara și Arad), Timiș superior și mijlociu, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera (județele Caraș Severin și Timiș), Cerna (județele Gorj și Caraș Severin), Drincea, Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), Jiu superior și mijlociu (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți), afluenții Oltului mijlociu și inferior (județele Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeș și Olt).

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul 07.02.2017 ora 14:00 - 07.02.2017 ora 24:00 pe unele râuri din județele Caraș Severin, Hunedoara și Gorj.

Atenționarea a fost trimisă către Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Crișuri, Mureș, Banat, Jiu, Olt.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.