Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo Cod galben de ninsori locale însemnate cantitativ și temporar viscolite, valabilă până joi, la ora 9.

Astfel, în sudul Moldovei și în cea mai mare parte a Munteniei local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. În județele Călărași, Giurgiu, în sudul județelor Prahova și Dâmbovița, precum și în județul Ilfov și municipiul București vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45...55 km/h, iar în județele Vrancea, Buzău și Ialomița rafalele vor depăși 55...60 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. În estul Munteniei și sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menține depunerile de polei.

De asemenea, ANM a transmis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei, în vigoare până pe 9 februarie, la ora 11.

Conform informării, vor fi precipitații pe arii extinse în sudul, estul și centrul țării și cu caracter local în celelalte regiuni. În cea mai mare parte a Moldovei și la munte va ninge, în Muntenia și Oltenia vor predomina ninsorile, iar în Dobrogea, Transilvania, Maramureș și Crișana se vor semnala precipitații mixte. Cantitățile de apă vor depăși local 10...15 l/mp.

Pe spații restrânse în extremitatea de sud-est și în cea nord-vestică se va depune polei.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile sud-estice.

Foto: meteoromania.ro
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews