ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Național de Meteorologie, Hidrologie și Gospodărire a Apelor și Compania Apele Române au decretat cod roșu de inundații pe râul Putna, pe sectorul Mircești-confluența cu râul Siret zona ”sector indiguit Suraia”. Avertizarea vizează în primul rând localitățile: Mirceștii Vechi, Mirceștii Noi, Biliești, Jorăști, Rădulești, Vânători, Răstoaca, Botîrlău.

Un alt cod roșu a fost instituit și în bazinul hidrografic Râmnicu Sărat, de la ora 11:50, pe sectorul Puiești-Tătaru-confluența cu râul Siret. Avertizarea vizează în primul rând localitățile: Puiești, Ciorăşti, Mihălceni, Mărtineşti, Tătăranu, Slobozia-Boteşti, Râmniceni, Tătaru, Belciugele, Măicăneşti.

Hidrologii mai avertizează că, în funcție de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, vor reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.